In de media

Lidewy Hendriks is regelmatig te zien op televisie of te horen op de radio voor interviews over actuele thema’s die met psychische problematiek te maken hebben. Ook verschijnt haar kennis en expertise regelmatig in de geschreven media. Hieronder vind je een aantal items waarin Lidewy een rol gespeeld heeft.

 

https://www.npo3fm.nl/nieuws/human/3bd0d6d6-3094-4119-9b5b-519ec3f83e99/artikel-prestatiedruk

https://www.rtlnieuws.nl/magazine/artikel/3698276/skip-die-herfstdip

https://twitter.com/wijzijnmind/status/842683862123712512

Verschillende interviews met GezondNU in 2020 en 2021: gezondnu.nl/experts/lidewy-hendriks/

https://www.humo.be/nieuws/hoe-zorg-je-dat-je-tijdens-donkere-dagen-toch-fit-uit-bed-stapt~befc9bfd/

Ook in het voorjaar kun je in een dip raken. Lidewy Hendriks geeft aan Libelle 10 tips om van deze voorjaarsmoeheid af te komen.
Deze week praatte Lidewy Hendriks met Libelle over voorjaarsmoeheid. Wat is dat precies en waarom krijgen sommige mensen daar mee te maken? Lidewy legt het uit!
Ongeveer de helft van alle mensen heeft weleens problemen met slapen. Waar heeft dit mee te maken en hoe kun je dit verbeteren? Lidewy Hendriks vertelt aan Nu.nl meer over het belang van slapen en geeft advies om de nachtrust te verbeteren.
Op 17 maart is het Internationale Dag van de Slaap. Deze dag is in het leven geroepen om te benadrukken hoe belangrijk slaap is voor ons. Psycholoog Lidewy Hendriks van organisatie MIND (voorheen Fonds Psychische Gezondheid) komt langs om te praten over slaapproblemen en wat je hieraan kunt doen.
Wat is dementie nou precies, is dementie hetzelfde als Alzheimer en hoe herken je de eerste signalen van dementie? Lidewy Hendriks, psycholoog bij Fonds Psychische Gezondheid, geeft uitgebreid antwoord op deze vragen.
Lidewy Hendriks is expert op het gebied van ouderenpsychiatrie en delier. In dit interview vertelt Lidewy onder meer wat een delier is, wat de oorzaken zijn en hoe naasten hier mee om kunnen gaan.
In januari 2016 verscheen er op www.gezondenco.nl een artikel over depressie. Psycholoog Lidewy Hendriks legt namens het Fonds Psychische Gezondheid meer uit over een depressie. Lees het artikel 'Acceptatie van depressie blijft moeilijk'.
Eén op de zeven mensen heeft last van werkstress. Lidewy Hendriks is psycholoog bij het Fonds Psychische Gezondheid en praat over het vergroten van de mentale weerbaarheid van mensen.
Ruim de helft van de Nederlanders weet niet hoe je een psychose herkent. Als psychologe bij Fonds Psychische Gezondheid vertelt Lidewy meer over dit onderwerp.
Lidewy Hendriks is als psycholoog verbonden aan Korrelatie, een landelijke organisatie die anonieme, professionele, psychische en psychosociale hulp biedt. Aan Metro vertelt ze over depressies.
Sommige mensen krijgen juist last van een depressief gevoel als de eerste zonnestralen doorbreken. Hoe dat komt en wat je er tegen kunt doen? Lidewy Hendriks vertelt meer aan RTL Nieuws over dit onderwerp.
Lidewy Hendriks is als psycholoog verbonden aan de landelijke organisatie Korrelatie. Deze organisatie biedt anonieme, professionele, psychische en psychosociale hulp. Na aanleiding van een uitzending van de NCRV-jeugdserie SpangaS in februari 2015 vertelt Lidewy waarom het zo belangrijk is dat kinderen over hun gevoel praten.