Tarief & vergoeding

Tarieven

 

Behandelingen

Voor behandeltrajecten die bij de zorgverzekering worden gedeclareerd hanteer worden de tarieven van de NZA gehanteerd (zie ook www.nza.nl) Deze zijn terug te vinden op de factuur en zijn door de zorgverzekeringen goedgekeurde tarieven.

Voor particuliere behandelingen - geen declaratie bij de zorgverzekering, geen verwijsbrief nodig van de huisarts, eigen betaling van de factuur- gelden vanaf januari 2022 de volgende tarieven

  Tijdsduur Tarief
Intake 60 tot 90 min. € 150,-
Sessie individueel 45 tot 60 min. € 105,-
Sessie relatie/gezin 60 tot 90 min. € 160-

Reïntegratietraject

Outplacement € 2500,- voor een half jaar excl. 21% btw. 

Overige (groeps-) behandeling

Op aanvraag.

No Show

Bij afmelding binnen 24 uur van de afspraak worden de kosten voor de afspraak in rekening gebracht. Hiervoor geldt het tarief van het gesprek dat gepland stond.

 

Vergoedingen

Declaratie bij uw zorgverzekering is mogelijk door na betaling van de factuur, een declaratie met deze factuur in te dienen bij uw zorgverzekering. Het is verstandig van te voren bij uw zorgverzekering te controleren hoe de vergoedingen zijn geregeld.

Het is ook mogelijk gesprekken bij mij te hebben zonder dat de verzekeraar zicht krijg op de behandelingen. Er is dan geen diagnosestelling of verwijsbrief nodig, en de verzekeringsmaatschappijen hebben geen enkele bemoeienis met de inhoud van de behandeling. Het betekent wel dat de kosten dan volledig voor uw eigen rekening komen. 

In sommige gevallen maken mensen met een laag inkomen aanspraak op een vergoeding bij de gemeente en/of via aanvullende uitkeringen. Informatie hierover is te verkrijgen bij de gemeente.