Werkwijze

De behandeling begint met een intake; een eerste afspraak die meestal wat langer duurt dan de volgende sessies.
Hierin maken we kennis met elkaar en stel ik veel vragen om een beeld te krijgen van uw of jouw situatie, de hulpvraag en de achtergrond. Samen leggen we alle informatie op tafel en kijken we waar er winst te halen valt. Ik leg tijdens de intake of de volgende sessie uit op welke verschillende mogelijke manieren we dit kunnen aanpakken. De keuze is aan u/jou.

Ik zie de werkrelatie als een gelijkwaardige relatie: we zijn beiden expert. Ik weet het een en ander van psychologie, u of jij weet alles van uzelf/jouzelf. Door onze samenwerking is er vooruitgang te boeken.

Ben je in behandeling onder vergoeding van de zorgverzekering, dan hebben we ongeveer 10 sessies voor de behandeling. Tussendoor bekijken we samen of we nog op de goede weg zijn of dat we onze plannen moeten bijstellen. Voor degenen die de sessies zelf betalen is er geen maximum verbonden aan het aantal sessies. Wel is het belangrijk te blijven bekijken of er ontwikkeling is. Als dat niet zo is, heeft het geen zin om te blijven komen en kan het zijn dat ik doorverwijs of aanraad om te stoppen met de behandeling.