Eetstoornissen

Eetstoornissen beginnen vaak onopgemerkt. Op een dag kun je merken dat eten een heel groot deel of het grootste deel van je gedachten bepaalt. Zodra deze gedachten of handelingen die met eten te maken hebben je hinderen bij je bezigheden van het dagelijks leven heb je een probleem.

Je kunt daarbij denken aan de hele tijd calorieèˆn tellen, telkens op de weegschaal staan, eetbuiten en overgeven, of telkens in de spiegel willen checken hoe je eruitziet. Hoe eerder je opmerkt dat het onderwerp ‘eten’ en ‘voeding’ of lijnen een te groot deel van je leven uitmaakt, hoe beter. Dit probleem kan namelijk heel ernstige vormen aannemen en zich ontwikkelen tot een gevaar voor je gezondheid.

Het kan zijn dat je je schaamt voor je gedrag of je gedachten, of je vindt dat mensen om je heen niet begrijpen waarom je het doet. Tegelijkertijd kun je er heel ongelukkig door worden, maar kun je er ook niet meer mee stoppen. Dan kan het helpen met iemand anders te praten en samen te kijken naar de oorzaken van je problemen. Vervolgens kunnen we zoeken naar andere manieren om met je problemen om te gaan zodat je weer ruimte krijgt in je leven voor leukere dingen. Ik ben ervaringsdeskundige, dus ik weet hoe moeilijk het kan zijn om hierin stappen te zetten.

Neem gerust contact op