Opvoedkwesties

Als ouder maken we allemaal fouten, daar kun je vanuit gaan. Dat wil niet zeggen dat je je geen vragen hoeft te stellen bij hoe je het doet en of het ook anders kan. Vooral wanneer de situatie in het gezin er dagelijks onder lijdt omdat er ruzies zijn, kinderen 'ongehoorzaam' zijn en niet luisteren of als de band tussen ouder en kind maar niet wil werken. 

Het gezin

Ik werk het liefst met het hele gezin dat in huis woont. Op deze manier kan iedereen zijn of haar verhaal vertellen. Om te voorkomen dat de situatie binnen de kortste keren weer bij het oude is, is het belangrijk dat iedereen 'verandert' of zich aanpast. Problemen in het gezin kunnen meestal namelijk niet aan één persoon worden toegewezen. 

Het kan ook zijn dat er mensen zijn die niet in hetzelfde huis wonen, maar wel een belangrijke invloed op het gezin hebben. Dan kan het heel goed zijn dat ook zij worden uitgenodigd. Dit gaat natuurlijk in overleg.

Individuele gesprekken

Het is ook mogelijk individuele gesprekken te hebben over kwesties waar  tegenaan loopt in de opvoeding. We kijken hierbij altijd zoveel mogelijk naar de krachten en sterke punten van ieder gezinslid. 

Neem gerust contact op