PTTS: Trauma's | Verwerken

Een ingrijpende gebeurtenis in je leven kan sporen nalaten. Het overlijden van een naaste, een ongeluk, inbraak, geweld, misbruik, een natuurramp of oorlog zijn gebeurtenissen die zowel mentaal als fysiek langere tijd stress opleveren. Alhoewel de gebeurtenis al heeft plaatsgevonden, zijn er nog signalen dat je het nog niet hebt kunnen verwerken. 

Het verwerken van een gebeurtenis betekent niet dat je het vergeet of er nooit meer last van hebt. Het betekent dat het je niet meer hindert in je dagelijkse leven en dat je manieren hebt gevonden om met de gevolgen van deze gebeurtenis(sen) om te gaan. Door de verwerking van een gebeurtenis op te schorten of de situatie te ontkennen, kan het gebeuren dat je op een later moment plotseling last krijgt van de nasleep hiervan. Er ontstaan symptomen die je er niet mee verbindt, maar die er wel mee te maken hebben. 

EMDR

Een van de bekendste methodes om trauma's een plek te geven is EMDR. Bij Psychologen Praktijk Hendriks combineren we deze techniek met gesprekken. Heb je een ingrijpende of traumatische gebeurtenis meegemaakt? Dan gaan we samen kijken welke behandelmethode het beste bij jou past. Als EMDR niet bij je past, kunnen we op andere manieren een vorm geven aan de verwerking. Wil je meer informatie?

Neem gerust contact op