Scheiding

Scheiden is een moeilijk proces en voor iedereen anders. Het wordt tegenwoordig wel zo gebracht alsof je allemaal hetzelfde meemaakt, maar niets is minder waar. Zoals elk gezin anders is, alle relaties verschillen en elke persoonlijkheid uniek is, zo heeft ook elke scheiding een heel eigen verhaal. Een belangrijke overeenkomst is dat het voor velen geen gemakkelijke tijd is.

Je krijgt te maken met een grote wending in je leven, waar je vroeger niet voor gekozen hebt. De toekomstbeelden die je had vallen dus in duigen en dat vraagt veel van je flexibiliteit en veerkracht. Het is een persoonlijk proces dat je doormaakt, waarin rouw en afscheid een plek moeten krijgen, ook als je zelf voor de scheiding hebt gekozen. Het kan zijn dat dit proces zich als vanzelf aan je ontvouwt en je telkens bij elke nieuwe fase de handvatten vindt om het aan te kunnen. Het kan ook zijn dat het te zwaar voor je wordt of dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Dan kan het helpen dat er iemand meekijkt en meedenkt, met je meevoelt en je helpt te zoeken naar jouw prioriteiten.

Ik heb het van twee kanten meegemaakt; als kind van gescheiden ouders en doordat ik zelf niet meer samen ben met de vader van mijn kinderen. Dat is een ander verhaal dan van iemand anders, maar ik kan wel invoelen hoe groot de impact kan zijn en ik weet dat het invloed heeft op alle aspecten van je leven.

Neem gerust contact op