Vragen over Seksualiteit

Een moeilijk onderwerp voor veel mensen om over te praten; seks. Toch is het een belangrijk onderdeel van je leven, van jezelf en kan het een heel belangrijke rol spelen in relaties. Het kan je leven fantastisch verrijken of verschrikkelijk verpesten.

Omdat het een intiem onderwerp is dat heel dicht bij jezelf ligt, kan het moeilijk zijn om hier met je vrienden of familie over te praten. Ook kunnen er problemen zijn ontstaan op dit gebied, bijvoorbeeld vanwege misbruik en/of incest. Als je daar niets mee doet kan het je leven lang de kwaliteit van je leven negatief blijven beïnvloeden, op heel andere manieren dan je misschien zou denken. Je wilt bijvoorbeeld altijd controle hebben of je krijgt telkens ruzie met je bazen op het werk; je trekt je sociaal terug of je hebt geen vrienden of vriendinnen meer.

Alles is bespreekbaar

Ook je eigen geslacht kan vragen oproepen; ik voel me geen jongen, ik voel me meer een meisje of andersom. Ik val meer op mensen van mijn eigen geslacht maar ik durf er niet voor uit te komen. Of ik weet het niet zeker. Hoe kom ik daar achter? Of het opvoeden: wanneer geef ik mijn kind seksuele voorlichting? Hoe doe ik dat? Hoe ga ik om met seksueel getinte telefoonberichten? Ik, mijn partner of mijn kind word overgehaald tot seksuele handelingen, wat nu? Alles is bespreekbaar en we zoeken samen naar de juiste weg voor jou.

Neem gerust contact op